Behandeling van gewrichtsklachten

Manuele therapie Kralingen

Er zijn fysiotherapeuten met als specialisatie manuele therapie. Ze  kunnen patiënten die klachten hebben over het functioneren van gewrichten onderzoeken en verhelpen. Bij deze klachten speelt de wervelkolom doorgaans een grote rol. Patiënten met klachten over het functioneren van gewrichten hebben vaak ook pijnklachten of beperkingen in de beweeglijkheid. Deze fysiotherapeuten behandelen en verhelpen dus diverse soorten gewrichtsklachten. De pijnklachten en beperkingen in de beweeglijkheid die samenhangen met de niet goed functionerende gewrichten kunnen door een behandelplan op maat zowel verminderd als voorkomen worden.  Door een behandelplan op maat kan men dus weer snel pijnvrij en op de juiste manier bewegen. Ben je op zoek naar een praktijk die gespecialiseerd is in manuele therapie? Wil je meer informatie over manuele therapie? De manueel therapeut helpt je graag. Inwoners van Kealingen en omgeving kunnnen contact opnemen met Manuele therapie Kralngen.

Pijnlijke gewrichten maken het bewegen moeilijker

De grote spiergroepen in ons lichaam moeten goed kunnen samenwerken met onze gewrichten en ons zenuwstelsel. Het is belangrijk dat die samenwerking goed verloopt. Bij een goed verlopende samenwerking is het bewegen en functioneren pijnvrij. Die goede samenwerking is echter niet vanzelfsprekend. Verloopt die samenwerking niet goed? Dan kunnen pijnlijke gewrichten het bewegen moeilijker maken. Er kunnen nekklachten, rugklachten of knieproblemen ontstaan.

Behandeling is noodzakelijk

Bij een niet goed verlopende samenwerking tussen de spiergroepen, onze gewrichten en ons zenuwstelsel kan er ook uitstralingspijn ontstaan naar de armen, de benen en het hoofd. Alle pijnklachten die ontstaan door de niet goed verlopende samenwerking moeten natuurlijk professioneel behandeld worden. Dat kan met manuele therapie. Neem daarom contact op met Manuele therapie Kralingen.

De te behandelen klachten

Met manuele therapie kunnen, zoals al eerder opgemerkt, beperkingen in beweeglijkheid en de pijnklachten die daarmee samenhangen worden verminderd of worden voorkomen. Welke klachten kunnen door  door een manueel therapeut worden behandeld? Hij kan onder andere hoofd- en nekpijn, nek- en schouderklachten, klachten hoog in de rug, lage rugklachten, artrose in de heup, knie- en heupproblemen en sportblessures behandelen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *