Gezonde hapjes voor jouw baby

Hapjes baby

Natuurlijk wil je altijd het beste voor jouw baby. Je wil dat je kindje gezond is en goed groeit. Daarom zijn goede, verantwoorde en gezonde hapjes voor jouw baby erg belangrijk. Voeding vol vitaminen en mineralen is nodig voor een goede ontwikkeling en de groei van jouw kindje. Toch blijft het lastig om te bepalen wat jouw baby het eerste jaar qua voeding nodig heeft.

Wat geef jij jouw baby?

Vanaf vier maanden kan jij er al voor kiezen om te gaan beginnen met hapjes voor jouw baby! Dit hoeft niet, maar kan wel, in combinatie met borst- of flesvoeding. Zo kan je al vanaf vier maanden jouw baby kennis laten maken met de smaak van gezonde voeding, zoals vers fruit en groenten. Een groot voordeel van het op tijd beginnen met de combinatie bost- of flesvoeding en verse voeding, is dat jouw kindje op een latere leeftijd makkelijk eet, omdat het de smaak van gezonde voeding al kent! Het is wel belangrijk dat je tot zes maanden jouw baby ook borst- of flesvoeding blijft geven, zodat jouw baby geen risico loopt op tekorten!

Vijf maanden en verder

Wanneer jij vanaf vier maanden al begint met af en toe verse hapjes te geven, zal jouw kindje met vijf maanden steeds meer behoefte krijgen aan vast voedsel. Het spijsverteringskanaal is klaar voor een volgende stap. Toch is het lastig om te bepalen wat nou precies verantwoorde hapjes voor jouw baby zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten voeding waar je tussen kan kiezen en waar je jouw baby mee kennis kan laten maken. Hiermee kan je de kans op allergieën verkleinen. Natuurlijk wil je wel dat de voeding aan een aantal eisen voldoet. Misschien wil je graag alleen biologisch, vegetarisch of wil je hele gevarieerde babyhapjes. Lees je eens goed in op internet en kijk wat je voor jou en jouw baby het meest geschikt vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *