Wat kan voetreflexologie voor je betekenen?

Voetreflexologie

Nog lang niet iedereen weer wat voetreflexologie is, en dat terwijl het zoveel voor je kan betekenen. Het is een behandeling die zijn oorsprong in het Oosten vindt, namelijk in China. Het heeft daarom veel raakvlakken met bijvoorbeeld acupunctuur. Acupunctuur is er namelijk op gericht de doorstroming van energie in je meridianen te bevorderen, en voetreflexologie doet precies hetzelfde, maar dan zonder de bekende naaldjes die ze bij acupunctuur gebruiken. Veel mensen die dus bang zijn om een behandeling acupunctuur te ondergaan zouden dit kunnen proberen, puur omdat het hetzelfde effect kan hebben op je lijf.

Hoe werkt voetreflexologie precies?

Ieder mens heeft meridianen lopen in zijn of haar lichaam, dit zijn als het ware je energiebanen. Er doorheen stroomt energie. Dit kun je niet zien, maar het gebeurt constant, zonder dat je erbij stilstaat. De begin- en eindpunten van deze meridianen bevinden zich veelal in je voeten. Voetreflexologie richt zich op deze eindpunten en stimuleert deze door middel van massage. Dit kun je door heel je lichaam voelen, omdat de signalen je hele meridianen doorgaan. Veel mensen krijgen het er behaaglijk warm door en voelen de energie echt door hun lijf stromen. Anderen voelen niet zoveel van een behandeling voetreflexologie. Dit wil echter niet zeggen dat het niet werkt. Het doet namelijk altijd iets, zelfs als je het niet letterlijk voelt.

Kom meer in balans met je energie

Als jouw meridianen in balans zijn en er nergens blokkades bestaan dan ben jij ook meer in balans, zowel fysiek als mentaal. Als alle energie namelijk vrijelijk door je lichaam kan stromen dan functioneren al je organen en weefsels beter. Daardoor herstellen wondjes sneller, worden de juiste hormonen aangemaakt, verloopt je spijsvertering beter, etc. En dat zijn precies de dingen die minder goed verlopen als je heel gestresst bent. Het is dus een perfecte behandeling voor als je veel stress ervaart en je op zoek bent naar een manier om meer in balans te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *