Hoe helpt gedragstherpie voor honden?

Gedragstherapie voor honden

Als je het idee hebt dat je hond niet goed in zijn vel zit doordat hij slecht luistert of onrustig is, dan is het goed om te weten dat er gedragstherapie voor honden bestaat. Bij dit soort therapie ga je samen met je hond en een begeleider aan de slag om te kijken waar het storende gedrag vandaan komt. En als je je niet zo kunt vinden in de standaard behandelingen en oefeningen voor honden dan zou je je ook eens kunnen ori├źnteren op een alternatieve gedragstherapie voor honden. Deze is meer gericht op het energiesysteem van de hond. Honden hebben namelijk net als mensen een energielichaam, en nat als bij ons kunnen daar verstoringen in bestaan. Als gevolg daarvan kan de hond onrustig zijn en baldadig, terwijl het eigenlijk een heel lief beest is.

Alternatieve gedragstherapie voor honden

Als je het idee hebt dat het gedrag van de hond te wijten is aan een verstoring in zijn energiesysteem dan zou je alternatieve gedragstherapie voor honden kunnen overwegen. Deze wordt gegeven door een energetisch therapeut, die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van honden. Eigenlijk werken deze energetische behandelingen hetzelfde als bij een mens, ze heffen namelijk de blokkades in het energiesysteem van het beestje op. Soms is het bij deze alternatieve gedragstherapie voor honden ook nodig om het baasje mee te behandelen. Honden nemen namelijk heel gemakkelijk de negatieve energie├źn van hun baasjes over, ondanks dat je dat niet merkt. Als je dus zelf in balans bent dan is je hond dat vaak ook.

Therapie voor honden die vaak agressief zijn

Als jouw hond opvallend vaak en snel agressief wordt dan is een energetische behandeling echt aan te raden. De verstoring in de energiestromen in zijn lichaam is dan namelijk reeds chronisch van aard, en vereist actie. Na een paar behandelingen is je hond vaak al vele malen rustiger en je kunt hem veel beter vertrouwen bij kleine kinderen en andere honden. Oftewel, je hond is veel meer in balans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *