Ayurvedische massage in Den Haag

Ayurvedische massage Den Haag

Ayurveda wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen passen de wijsheid van ayurveda toe op hun dagelijkse leven en merken de positieve effecten ervan. Een belangrijk onderdeel van ayurveda is massage. Massages kan je geven aan jezelf, maar je kan ook een Ayurvedische massage in Den Haag nemen. Massages worden gegeven met verschillende oliën op basis van je dosha. In de ayurveda heb je drie verschillende dosha’s. De meeste mensen hebben een overheersende dosha, maar het kan ook zijn dat je tussen twee dosha’s in zit. Ben je benieuwd welke dosha’s er zijn? Lees dan verder in dit blog en ontdek wat jou dosha is.

 

Vata dosha

 

Vata is het dosha waarbij er een te veel is aan lucht. Dit betekent dat vata’s vaak een rusteloze geest hebben, snel bewegen en een wat meer kwetsbaar lichaam hebben met een vaak droge huid en dunne botten. Zo is de olie die hier het beste bij past een hele volle, vette olie, voor de verzorging van een over het algemeen droge huid. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van warme sesamolie.

 

Pitta dosha 

 

Een pitta heeft een verhoogd vuur element. Dit houdt in dat een pitta het snel warm heeft en ook snel en gemakkelijk eten verbrand. Dit zorgt voor een over het algemeen gezond lichaam. Een te veel aan vuur kan ook zorgen voor frustraties en boosheid. Voor een pitta is het belangrijk een verkoelende olie te gebruiken, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie. 

 

Kapha dosha 

 

Het derde dosha is kapha. Kapha heeft een te veel aan aarde, waardoor kapha vaak wat sloom is en ook sneller aankomen. Een kapha zit het liefst lekker binnen. Kapha’s zijn over het algemeen hele lieve en zorgzame mensen en ook mensen op wie je kan vertrouwen. Een kapha heeft een olie achtige huid en heeft daarom het meeste baad bij een frisse niet al te olieachtige olie, zoals bijvoorbeeld citroen olie of cederhout olie. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *